úterý 10. června 2008

Ty vole to jsou peníze Jardy...

Minulý čtvrtek jsem opět zavítal na své rodné Slovácko, tentokrát krom jiného kvůli tomu, abych shlédl rozhodující bitvu Slovácka o postup do první ligy. Nyní už tedy všichni víme, že Slovácko ruplo se Starkaboys 0:1 a postoupila právě Příbram. Příšerně mě ale vytočila reportáž z utkání v televizních novinách, kde ukázali jen ten jediný gól a konstatovali, že Příbram měla zápas pod kontrolou. Svým způsobem to byla pravda, že to měla Příbram pod kontrolou, jinak by rozhodčí ten domnělý ofsajd neodpískal a gól Slovácka by platil...

Na hřišti to ovšem vypadalo všelijak, jen ne tak, jak bylo referováno ve zprávách. V první půli Slovácko bušilo do soupeře jak hluchý do vrat, Příbram se nedostala za půlku, ale jak bývá špatným zvykem, hoši ze Slovácka nebyli schopni dát gól ani z nejvyloženějších šancí. Když pak Chmelíček netrefil z metru prázdnou bránu, ihned jsem si vzpomněl na náš hanspaulský tým! Myslím, že by Chmelíček mezi nás ihned zapadl... Po inkasované brance v 60. minutě to už ovšem byla křeč, hrůza a děs. Necelých 5000 fanoušků sice vytvořilo perfektní atmosféru, ale bylo to prd platné, budou i příští rok fandit jen ve druhé lize. Právě kvůli fanouškům je škoda, že se nepostoupilo. Když si vzpomenu, že postoupila Pseudobohemka, jejíž fanouškovský kotel tvoří cca deset třináctiletých ultras, chce se mi plakat. Co nikde média nezmínila, byla skutečnost, že po zápase náš kotel přeběhl hřiště ke kotli soupeře (cca 20 nejvěrnějších z Příbrami) a sportovně jim pogratuloval. Chudáci kluci příbramští asi měli plné gatě, kdž viděli, jak se k nim blíží ten dav, ale tohle asi nečekali. I kvůli tomu je věčná škoda, že Slovácko do první ligy nepostoupilo, protouže fanoušci Slovácka do první ligy nepochybně patří.

Nicméně není nutné plakat nad rozlitým mlékem, ještě před rokem to vypadalo, že fotbal na Slovácko zanikne a před samotnou sezónou byl dán cíl zaplatit dluhy, stabilizovat klub a bez problémů se zachránit. Po podzimu pak sice panovala euforie a hovořilo se o postupu, ale nic si nenalhávejme, se současným kádrem by v první lize neměli co dělat. Takže buďme rádi, jak to v porovnání s loňským rokem dopadlo.
Těším se na příští sezónu, Slovácko forever!

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Juro, tvuj optimismus je povestny:) Ale kdyz Vas musi do 1.ligy tlacit Caslavaci, tak to nevim nevim:) A jak to vidis na EURU? Vymeteme Turky?:)

Jura řekl(a)...

Tož zápas s Turkama jsem tipoval zcela optimisticky 2:0 pro nás...Od 75. minuty zápasu mi však úsměv trochu zmrzl :)