středa 4. června 2014

A do třetice... porážka

Česko – Rakousko 1:2

Olomouc musela urazit fotbalové bohy skutečně nevídaným způsobem. Nejenže sestoupila, ale teď na jejím hřišti prohrála i reprezentace v přáteláku s velmi průměrným Rakouskem.

Sedm hráčů Sparty, tři Plzeňáci a jedna Vydra. Poměrně netradiční sestavu poskládal trenér Vrba v třetím zápase pod svým vedením, ovšem již dopředu avizoval, že půjde víceméně o ligový výběr. Ani Rakušané ovšem nenastoupili úplně kompletní. Takže jsem čekal…úplně cokoliv. No ale hlavně vítězství! Přeci jen, ze zápasů s Norskem, Finskem a Rakouskem by se dala očekávat nějaká ta výhra, byť šlo o přáteláky.

Jenže místo toho český tým po dvou přechozích plichtách 2:2 rupl a nic mu nepomohlo větší držení míče, které ale k ničemu nevedlo. Protože když už se Češi dostali k zakončení, tak ho zazdili strašlivě pomalým řešením – hezky si míč zpracovat, připravit ke střele, s ohledem na dobré vychování počkat na rakouské obránce, až doběhnou a střelu zblokují… Naši jižní sousedé se s tím nijak nemazali, a když mohli, valili to rovnou dopředu. V našem týmu se snad jako jediní prezentovali nějakou přímočarostí Kadeřábek a občas Limberský. Naopak nemůžu nějak přijít na chuť výkonům Váchy, který je dle mého soudu dosti přeceňován…

Ale furt se naštěstí můžeme utěšovat, že šlo jen o přátelák. A navíc, existuje velmi snadné řešení. Pelta ven!

„Kam to kopete, volové, rakouská brána je tam!“
zdroj: isport.cz

Žádné komentáře: