středa 19. listopadu 2014

Kvalifikační překvápka

Česko, Izrael, Slovensko, Polsko, Anglie, Rumunsko, Rakousko, Chorvatsko, Dánsko. Toť vedoucí týmy jednotlivých kvalifikačních skupin na EURO 2016. Pozoruhodná převaha střední Evropy! Z toho Česko, Slovensko, Izrael a Anglie mají jako jediné týmy maximální možný počet bodů. Kam se poděly tradiční fotbalové velmoci? Kde je např. Německo, Španělsko či Nizozemsko?

Samozřejmě jedná se stále o úvodní část kvalifikace, kdy týmy mají odehrány většinou teprve čtyři zápasy. A dá se očekávat, že favoriti se zmátoří a na Euro tak jako tak postoupí, zvláště když tentokrát je postupový klíč vskutku velkorysý a na šampionát postoupí skoro polovina všech týmů (23 + pořádající Francie, přičemž kvalifikaci hraje 53 národů). Ale bude nepochybně zajímavé sledovat, kdo postoupí bez problémů a kdo z papírových favoritů se bude plácat kolem barážových pozic. Kdyby kvalifikace skončila nyní, klidně by se mohlo stát, že na sebe v baráži narazí Německo s Nizozemskem, oba toho času na třetích, tedy barážových příčkách!

Kromě tolika středoevropských týmů na prvních příčkách zarazí také výpadky některých celků, které si zadělávají na kvalitní postupové problémy. Např. Bosna má po čtyřech zápasech pouhé dva body… Vůbec právě skupina B, kterou vede Izrael před Walesem a Kyprem, zatímco Belgie je čtvrtá a Bosna pátá, avizuje hodnotné postupové překvapení. Stejně tak bude zajímavé sledovat skupinu D, kterou vedou Poláci (10 bodů), následovaní sedmibodovým Irskem, Německem a Skotskem… Největšími tragédy kvalifikace jsou však nepochybně Řekové, kteří naposledy doma prohráli s Faerskými ostrovy 0:1 a s jedním bodem jsou poslední. Druhá půlka kvalifikace slibuje kvalitní a nepochybně překvapivé zážitky!

2 komentáře:

Unknown řekl(a)...

http://fotbal.idnes.cz/miroslav-pelta-prodava-vetsinu-ve-fobtalovem-jablonci-p1o-/fotbal.aspx?c=A141119_111754_fotbal_ten#utm_source=sph.idnes&utm_medium=richtext&utm_content=top6

Unknown řekl(a)...

zrejme slusnej voddil

http://fotbal.idnes.cz/slovenska-jedenadvacitka-fotbal-vecirek-fdh-/fot_reprez.aspx?c=A141119_141331_fot_reprez_ten#utm_source=sph.idnes&utm_medium=richtext&utm_content=top6