pondělí 17. listopadu 2014

Vzhůru do Francie!

Česko - Island 2:1

Český tým má po včerejší výhře nad Islandem 12 bodů po čtyřech zápasech a je na nejlepší cestě na Euro! Příští rok, kdy zbývá ještě šest zápasů, by totiž mělo stačit pohlídat si domácí zápasy (Lotyšsko, Kazachstán, Turecko) - což by znamenalo dalších 9 bodů a víceméně jasný postup.

Včera svěřenci Pavla Vrby zvítězili naprosto zaslouženě, Islandu nedali moc čuchnout. Tedy s výjimkou Petra Čecha, který vyrobil v druhém zápase po sobě hrubku vedoucí ke gólu. Snad se z toho nestane tradice...Naštěstí to český tým nepoložilo, i když stejně podobně jako proti Nizozemsku vyhrál dosti kuriozní brankou. Ale jak praví známé klišé - na to se historie neptá!

Na celém zápase mne nejvíc fascinovalo, jak Islanďané dokáží vytvořit naprosto neuvěřitelný tlak na míč ve vápně soupeře při standardních situacích. Prakticky každý jejich aut mířící do vápna smrděl gólem! Připomínalo mi to kanadské hokejisty, kteří jsou v tomto ohledu také naprosto nedostižní. Očividně není náhoda, že šest z devíti islandských branek v kvalifikaci padlo po standardkách...

Žádné komentáře: