neděle 30. listopadu 2014

Slovácká, ligová a blogová přestávka

Bohemians 1905 - 1. FC Slovácko 1:2

Vzhledem k "formě" obou týmů jsem se děsil, aby se neopakoval zápas Slovácka v Brně, kdy fotbal plakal a oči mě z něj bolely ještě týden. Oba celky však příjemně překvapily a předvedly svižný fotbal nahoru dolů už od úvodu – málokdy se stane, aby v prvních deseti minutách padly dvě branky, k tomu klokani v 12. minutě zahodili penaltu... Na hráčích Slovácka bylo poznat, že po minulém zápase v Boleslavi od trenéra nejspíš dostali pěkné kapky a prezentovali se daleko větším nasazením a kolikrát i fotbalovostí! Jednou z ústředních postav zápasu byl kromě Doška mladý obránce Slovácka Tomáš Břečka - ač původním povoláním stoper, nastoupil netradičně na levém beku a dost tam v první půli plaval... Ovšem v druhém poločase se výrazně zlepšil a nakonec i utkání rozhodl svojí první ligovou brankou.

Slovácko si tak po nepříliš vydařené druhé polovině podzimu nakonec spravilo chuť a s 21 body přezimuje na solidním 7. místě. V loňské sezóně mělo Slovácko po podzimu 19 bodů, v předloňské 20. Pozoruhodná vyrovnanost! Teď ještě zapracovat na vyrovnanosti výkonů... Na čemž může trenér Habanec se svými svěřenci zapracovat během zimní pauzy.

Dnešním dnem se Synot liga ponoří do zimního spánku, což je mi sympatické, takže totéž udělám i já. Tím pádem kromě ligové přestávky vyhlašuji i tu svoji blogovou. Dobrou noc.

3 komentáře:

Unknown řekl(a)...

dobrou noc a hodne stesti...


zapas sem videl, a fandil boemce, ktera mi prisla fotbalovejsi.. ale kdo zahodi penaltu....

Unknown řekl(a)...

zacatek jarni casti na krku a tady ticho...

Jura na fotbale řekl(a)...

No jo, ligová přestávka skončila, ovšem blogová furt pokračuje...